Nasıl yapılır

Facebook Hesabı Nasıl Silinir

Facebook hesabı nasıl silinir konusunda destek almak isteyenler aşağıda yer alan adımları takip edebilir.

Son yıllara damga vurmayı başaran sosyal ağlardan birisi olan Facebook, hesap açış ve kapatış işlemlerini kolaylaştıran bir yapıya sahiptir. Böylece kullanıcılar istediği şekilde hesap açabildiği gibi istediği hesapları da kullanmak istememesi halinde kapatabilir.     Eğer hesabınızı silerseniz, silme işlemleri kalıcı olacağından dolayı tekrar geri getirme imkanınız olmayacaktır. Ancak yeniden sıfırdan hesap açma konusunda Facebook destek verdiğinden dolayı kişiler yeni hesap açarak sosyal ağı kullanabilecektir. Bununla birlikte silinen bir hesapta bulunan fotoğraf, gönderi, video ve diğer tüm paylaşımlar da silinecek ve erişilemez hale gelecektir. Diğer arkadaşların fotoğraflarında etiketlenen profilin de etiketi kaldırılacaktır. Bu nedenle hesap her alandan silineceği için yok sayılacaktır. Buna bağlı olarak Facebook  Messenger kullanımı da gerçekleşmeyecektir. Facebook  hesabı silmek isteyen kişilerin bu tip detaylara dikkat ederek kararını vermesi çok daha uygun olacaktır. Facebook’un dönemsel olarak sosyal ağı kullanmak istemeyenlere önerisi, hesaba ara vermektir.

Facebook hesabı nasıl dondurulur?

Facebook hesabı dondurulduğunda, profil askıya alınır ancak hiçbir içerik silinmez. Böylece kullanıcı yeniden sosyal ağı kullanmak istediğinde kaldığı yerden devam edebilir. Fotoğraflarından yaptığı paylaşımlara kadar tüm içerikler aynı şekilde korunmuş olacağından dolayı herhangi bir kayıp da yaşanmayacaktır.

Facebook hesabı nasıl silinir?

Eğer hesabınızı silmek istiyorsanız silme adımlarına geçiş yapabilirsiniz.

Facebook hesabınız ile oturum açarak sağ üst köşede yer alan Ayarlar > Facebook Bilgileri adımlarını takip edin. Açılacak olan yeni sayfada dondurma ve silme bölümüne geçiş yaparak hesabı sil seçeneğini takip edin. Eğer yukarıda belirtildiği gibi hesabı sadece dondurmak istiyorsanız, bu aşamada silme yerine dondurma seçeneğine devam edin.

Hesabı silmeyi seçtikten sonra ekranda bazı uyarılar yer alacaktır. Devam et seçenekleriyle hesabınızı silebilirsiniz. Eğer kullanıcılar yeni Facebook  ara yüzünü kullanıyorsa aşağıdaki adımları takip etmelidir.

Sağ üst köşede yer alan Ayarlar ve Gizlilik seçeneğinden önce ayarlar sonrasında ise Facebook Bilgilerin’i takip edin. Sonrasında ise hesabı kalıcı olarak sil aşamalarıyla silme işlemlerini tamamlayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu
Kapalı